martes, 20 de abril de 2010

LES CRÒNIQUES DE NÀRNIA


FITXA TÈCNICA


Títol: Les Cròniques de Nàrnia. El lleó, la bruixa i l'armari
Autor: C.S.Lewis
Editorial: Planeta, S.A.
Traducció: Jordi Arbonès
Il·lustracions: Pauline Baynes


ARGUMENT

Durant la segona guerra mundial, quatre nens són enviats a la casa d'un vell professor. Avorrits per les estrictes regles imposades per la majordoma, es dediquen a explorar la casa. Un dia Lucy, la més jove dels quatre, troba un gran armari (armari de la roba) bellament decorat, en el qual entra per curiositat, apareixent en una màgica terra coberta de neu (Nàrnia). En sortir de l'armari, tractarà de convèncer els altres nens de la seva aventura i, diverses setmanes després, després de diverses aventures que els obliguen a amagar-se al gran armari, entren junts en aquest món màgic on coneixeran entre moltes altres criatures, al gran lleó Àslan, i prendran part en la batalla per derrotar el diabòlic i increïble poder de la Bruixa Blanca.


COMENÇA LA HISTÒRIA

Aquest vídeo mostra la magnífica imatge de la Lucy entrant a l'armari de casa el professor. Aquí és on comença l'aventura...



EL PAÍS DE NÀRNIA

En un principi, Narnia és bàsicament un país (encara que ens podem referir també a ell com un món) com qualsevol altre, ple de valls, serralades, boscos, mars, deserts i rius. És un món més aviat petit que comparteix localització amb altres països d'importància, i va ser creat en l'inici dels temps per Aslan (la contrapartida divina i omniscient, amb forma de lleó) en el conegut Erm del Fanal, on reposa l'ancestral fanal que serveix de punt de referència. Conegut per ser l'origen del món i el lloc on van aparèixer els segons visitants no pertanyents a Narnia, és on neix el Riu Congelat, que en temps de la Bruixa Blanca se'l va anomentar així per la seva condició física permanent.

Molt més tard es va edificar aquí el Castell de Miraz, fals rei de Narnia. Seguidament, aquest riu s'ajunta una mica més a baix amb el Gran Riu, o ric Beruna, i aquest amb el Riu del Torrent, que desemboca en el Mar Oriental, passant just al costat de Cair Paravel, castell des d'on van regnar un munt de reis bons de Narnia, més tard convertit en illa per la construcció d'un canal que ho va separar del continent.

Just en el centre de Narnia es troba la Taula de Pedra, anomenada més tard com Altell de Aslan, per ser el lloc on el lleó va morir sacrificant la seva vida (per a ressuscitar més tard), salvant així a Narnia d'una destinació fatal. I això està envoltat d'un immens bosc creat a propòsit com barrera natural.

Això, al costat de l'erosió del Gran Riu, el canvi important que sofreix l'enorme bosc oriental que voreja tota la costa, la construcció d'un pont sobre el Riu Beruna i la construcció de l'Altell de Aslan, és una de les poques coses que afectarà a la geografia narniana durant tots els seus anys d'existència.




No hay comentarios:

Publicar un comentario