viernes, 12 de marzo de 2010

MIGUEL STROGOFF


FITXA TÈCNICA

Títol:
Miguel Strogoff
Títol original: Michel Strogoff
Il·lustracions: Josep Rodés
Editorial: Castellnou
Autor: Julio Verne


ARGUMENT

Miguel Strogoff narra les aventures d'un correu del tsar, encarregat de portar els missatges més secrets d'aquest, a qualsevol lloc de l'imperi rus. Strogoff ha de complir una missió molt important: portar una carta des de la capital, Moscou, fins a una ciutat llunyana de Sibèria, mentre una invasió del poble tàrtar posa en perill el país. Un traïdor, Ivàn Ogareff, intentarà impedir que Strogoff arribi al seu destí.

ÈPOCA

Cal destacar d'aquest llibre i del projecte literari de Verne, la importància de la natura, el domini de la natura per l'home i la seva apropiació. Aquesta té una filiació saint-simoniana. Saint-Simon va ser un home genial, el socialisme utòpic del qual va tenir menys fortuna que el vessant pràctic de les seves doctrines sobre l'industrialisme i l'explotació del globus terraqüi.

Si voleu llegir més sobre l'època de Julio Verne podeu clicar aquí.

NOTÍCIA: En tren per la ruta de Miguel Strogoff

Arrel d'aquesta obra, la gèlida Sibèria va començar a ser lloc d'interès pels Europeus. Aquesta notícia explica com sorgeix la idea de construir un tren (primer transport que agafa Strogoff a l'obra) que recorri tot el tragecte que ha de fer Miguel Strogoff per portar la carta al Gran Duc. Durant aquest llarg viatge va haver de travessar diverses ciutats i rius, que el tren Transiverià mostra.

És una notícia del correo.com que he trobat força apropiada per treballar el llarg viatge de Miguel Strogoff.

ESPAI

Com bé sabeu, l'obra de Verne és protagonitzada per Strogoff i el seu viatge, pel qual visita diverses ciutats. El punt de sortida és Moscú, capital de Rússia, i ha d'arribar a Irkutsk, capital de Sibèria.

Moscú, el punt de partida de Miguel Strogoff. Capital de Rússia, des d'on el tsar encomana una missió al personatge: fer de correu del tsar.

Aquí podreu veure el mapa de la ciutat.




En aquesta fotografia podeu veure una vista aèria de la ciutat d'Irkutsk i el riu Angara.







Llegint aquest llibre he viatjat per ciutats i he creuat rius on la meva imaginació ha creat el seu propi escenari, però desprès de la lectura m'ha quedat una certa inquietud per descobrir el llac Baikal. Un llac que és patrimoni de la humanitat i que manté la puresa i trasparència de les seves aigues amb un gran nombre d'espècies. Us convido a fer-hi una visita!! Tot i que ens queda força lluny, podem utilitzar la imaginació i viatjar fins allà!!


CURSIOSITAT:
La profunditat del llac Baikal és tan gran que amb tota la seva aigua es podria inundar tota la terra ferma amb una capa de 20 cm.





Què us ha semblat?? Oi què seria fantàstic poder veure'l des de primera línia??

No hay comentarios:

Publicar un comentario